Besøksadresser:

Pranahuset Yoga og Pilates
Otto Sverdrups vei 9
1337 Sandvika

 

 

 © YinYangYoga - Ina K. Løvdal

Groset Yoga Retreat
Solsiden i Grøndalen
3560 Hemsedal

 

Telefon:

+47 95 10 16 17
 

 

 
QIGONG lærerutdanning
200 timer

Ønsker du å formidle en meditativ praksis med fokus på å vekke hjertets glede, finne ro og oppnå medisinsk effekt? Den formen Qigong du lærer forener den mange tusen år gamle visdom om mennesket i relasjon og nærhet til naturen, med dagens vitenskap og forskning for å oppnå flyt i kroppen, dyp ro og innsikt.

Du kan delta på utdanning til sertifisert qigonglærer, eller du kan delta for egen læring og utvikling.

En stor del av utdanningen er basert på egenpraksis og hjemmmestudie. Du får studiebok og filmer til selvstudier og hjemmepraksis mellom samlingene.

”Qi” - betyr livsenergi og ”Gong” - det å regelmessig praktisere og regulere energiflyten i kroppen. Myke bevegelser, pust og mentalt fokus synkroniseres for å påvirke og balansere kropp, emosjoner og sinn. Qigong er først og fremst en metode for å opprettholde god helse og forebygge mot sykdom og smerter.

Utdanningen er først og fremst basert på Tao Yin.

Tao Yin har sin opprinnelse mange tusen år tilbake hvor yoga og qigong ble praktisert i kombinasjon. Tao Yin består av dype strekk, pust, flytende myke bevegelser, selv-massasje, akupressur og mindfulness for å sirkulere energi gjennom kroppen.

Noe av det du lærer:

  • Sesong Qigong - fokus i utdanningen er qigong praktisert gjennom årets sesonger. Vi er en del av naturen, og ved å praktisere i takt med naturen rundt oss vil vi styrke oss på alle plan, fysisk, emosjonelt og mentalt.

 - Sommer sesongen og ild-elementet er det maksimale uttrykk for bevissthetens natur. Sekvenser og akupressur som vekker hjertets kraft av glede og kjærlighet. Medisinsk balanserer hjertet, søvn, emosjoner og gir mental ro.

​- Høst sesongen og metall-elementet er den nedadgående bevegelsen, på vei innover. Sekvenser og akupressur som balanserer lunge, styrke immunforsvaret og gir energi og inspirasjon.

​- Vinter sesongen og vann-elementet er vår grunn-natur, bærer av det iboende potensialet. Sekvenser og akupressur som styrker vår livskraft og mot, forebygger og behandler stress og utbrenthet. Nyrene og nervesystemet styrkes.

- Vår sesongen og tre-elementet er den oppadgående bevegelsen av livet som folder seg ut. Sekvenser og akupressur som øker flyten gjennom kroppen, renser kroppen - detox, transformerer sinne, aggresjon og depresjon til klarhet og kjærlighet.

Jord-elementet tilhører sensommer som ligger i senter av de andre elementene, gjør livets syklus mulig, og nærer livets forvandlinger. Praksis gir tilstedeværelse mot ro. Gir oss fysisk kraft og styrker immunforsvaret.

  • En grunnserie som start på dagen eller som start på en qigong eller yin yoga time

  • Medisinsk Qigong - sekvenser for:  immunforsvaret, stress/frykt, utbrenthet, søvn, indre organer.

  • Lohan Qigong – The Breath of the Enlightened One. Lohan qigong er basert på øvelser fra dyrs bevegelsesmønstre for å oppnå kontakt med naturens opplysthet. Serien åpner og aktiviserer kroppens bindevev og meridianer. Balanserer de tre skatter i oss - Shen (sinnet), Qi (livsenergi) og Jing (livskraft). Serien utføres med kraftfulle og sirkulære bevegelser med et rolig fokus innover – yin natur.    ​

  • Qigong meditasjon.

  • Spontan Qigong og Yoga Soul Dance.

  • Qigong behandling. Du lærer for å styrke og regulere energiflyt. 

  • Hvordan Yin Yoga stillinger integreres som supplement i qigong praksis. 

Kun 12 deltakere

Oppstart Vår 2021​

11. - 14. Februar                   vinter

22. - 25. April                         vår

17. - 20. Juni                           sommer

25. - 29. August                     høst

Pris:

Qigonglærer -  kr. 33.000,-

Qigong retreat for egen læring  kr.25.600,-

Sted:

Groset gård Yoga Retreat, Hemsedal. 

Oppstart på morgen første dag. Det vil si at ankomst til Groset Yoga Retreat er dagen før. Siste dag avsluttes kl.16.00.

Påmelding: Meld deg på her:

 

 
0